Zapojenie sa školy do štrajku 2

Vážení rodičia,

po zvážení situácie sa naši učitelia rozhodli opätovne zapojiť sa do prebiehajúceho štrajku učiteľov a to nasledovne –

v piatok 5.2.2016 bude škola úplne zatvorená, vzhľadom na počet učiteľov prihlásených do štrajku, nie sme schopní zabezpečiť ani obmedzený režim.

Pôvodne avizovanú obmedzenú prevádzku vo štvrtok sme prehodnotili a škola v PK bude fungovať riadne. Dôvodom bola naša snaha nedostať vás do situácie, keď sa škola zatvorí zo dňa na deň.

Ďakujeme Vám za podporu, ktorú nám vo veľkom počte vyjadrujete. Uvedomujeme si, že sú rodičia, ktorí  so štrajkom nesúhlasia, ale po získaní spätnej väzby od rodičov vidíme, že naše kroky vo veľkej väčšine podporujete a rozumiete im tak, že v dlhodobom horizonte majú šancu viesť k zlepšeniu situácie aj na našej škole a pre naše deti. Veríme, že aj v prípade, keď so štrajkom nesúhlasíte, nenaštrbí to vzťah dôvery medzi komunitou rodičov a školou, ktorý považujeme za zásadný pre dobrú spoluprácu do budúcnosti.

Najlepšie asi postoj učiteľov vyjadruje to, čo ako správu pre rodičov naformulovali dve naše kolegyne v Bratislave:

„Milí rodičia, radi by sme Vám oznámili, že chceme podporiť celkové dianie v spoločnosti, a preto vo štvrtok a v piatok nebudeme v škole. Vnímame, že Vám tým skomplikujeme fungovanie, no prosíme Vás o porozumenie. Vyjadrujeme tým náš osobný postoj spolu so štrajkujúcimi učiteľmi na Slovensku, a zároveň aj našu túžbu po celkovej zmene v systéme. Veríme, že spolu s Vašou podporou to môže byť možno malý krôčik, ale predsa posun k lepšej budúcnosti našich deti. Ďakujeme za dôveru.“

Obed na piatok budú mať odhlásený všetci žiaci. Ďalšie zapojenie sa školy do štrajku v nasledujúcich týždňoch nie je plánované, uvidíme podľa vývoja celospoločenskej situácie.

Archív

(c) 2017 Cirkevná základná škola Narnia