Narnijská univerzita pokračuje v novembri

V novembri pokračujeme s narnijskou univerzitou a tentokrát nás čaká okrem riadneho stretnutia v sobotu 16.11. aj mimoriadne stretnutie v piatok 15.11. Chceli by sme využiť príležitosť, že do nášho zboru Cirkvi bratskej vo Svätom Jure zavíta ako hosť pán Pavel Raus z Prahy, ktorý vedie semináre k otázkam manželstva, rodiny a výchovy a pozvali sme ho, aby pre nás viedol mimoriadne stretnutie narnijskej univerzity na tému: „Stavitelé domova: Domov jako místo podpory“.

Pár slov o Pavlovi Rausovi – vystudoval klinickou psychologii a teologii na Wheaton College ve Wheatonu v Illinois v USA. Pavel vyučuje na Evangelikálním teologickém semináři v Praze, kde také vede katedru pastorace. Zabývá se oblastí vztahů, manželství a rodiny, sexuality, pastorace a syndromem vyhoření. Pavel se svojí manželkou Júlií se v rámci křesťanské organizace Parakletos věnují manželstvím. Pořádají semináře a konference k různým tématům a otázkám, se kterými se potýkají dnešní manželství a rodiny. Pavel je autorom knihy „Spojenci namísto protivníků – proces manželského a partnerského konfliktu. Pavel s manželkou Julkou mají dvě dospělé dcery a žijí ve Vysokém Mýtě. Býva často hosťom rôznych programov a konferencií, vypočuť si ho môžete napríklad v programe Českého rozhlasu 6 – Hovory o vztazích z 10.2.2013.

Riadne stretnutie narnijskej univerzity potom bude v sobotu 16.11. o 10:00 na tému „Ako pracovať s deťmi so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami“. Seminár povedie špeciálna pedagogička z Narnie Bratislava Veronika Sinová, ktorá u nás na škole vedie aj grafomotorický krúžok. Seminár bude ladený prakticky a budete mať možnosť vyskúšať si priamo niektoré aktivity a postupy, ktoré vám pomôžu lepšie porozumieť deťom s takýmito potrebami a lepšie sa pripravovať s nimi na vyučovanie.

Archív

(c) 2017 Cirkevná základná škola Narnia